SEIKOEN HAR STÄNGT

Det känns tråkigt att Stockholms äldsta japanska restaurang upphör men det skapar även nya möjligheter.

Roppongi startade som ett hål i väggen. Därefter har vi provat klassiskt, fast food, lunchmatsal, finkrog och bar. 2004 tog vi över Seikoen, som är Stockholms äldsta japanska restaurang. Det blev Roppongifamiljens fjärde restaurang där vi ville skapa riktig finkrog. Det hade vi inte gjort förut, så det blev spännande och annorlunda för oss. Vi har fått laga fantastisk mat på extra fina råvaror i en underbar lokal med vacker utsikt över Sveriges Riksdag, Gamla Stan och Stadshuset. Vi är otroligt stolta över de stammisar vi haft och att ha vunnit Gulddraken 2009.

Det har varit otroligt roligt men också krävande. Vi har många nya idéer men har haft alldeles för lite tid och energi för att genomföra dessa. Därför backar vi tillbaka ett steg för att hämta nya krafter. Vi kommer flytta hem till Roppongi på Hantverkargatan som är vår moderrestaurang sedan 1994. Till en början tänkte vi njuta av hemmalugnet och drömma ihop nya äventyr.

Vi kommer att sakna Seikoen och allt som gjorde det till en unik Roppongi-restaurang. Framförallt alla gäster som gjort det möjligt. Ett extra stort tack till alla stammisar som stöttat oss under alla dessa år. Ni som uppskattar Seikoens smaker bör hålla ögonen öppna.

Vi har även turen att nästa ägare är en minst sagt en värdig efterträdare. Det kommer inte bli japanskt men troligtvis något riktigt bra.

 

Besök gärna vår systerkrog på Hantverkargatan 76 ett stenkast från T-bana Fridhemsplan.

Roppongi
08 650 17 72
kontakt@roppongi.se
roppongi.se

 

 

”Ajöss och tack för fisken”